KAURILA-MUSKON KYLÄSIVUT

Tapahtunutta 2012


8.12.2012: Pikkujoulu Pajarinhovissa

Lähdettiin pienellä mutta sitäkin vauhdikkaammalla porukalla Pajarinhoviin pikkujoulun merkeissä. Kyyti kulki tullen mennen, joten mikäpä oli lähtiessä.

Ruoka oli todella hyvää kaikkine savulohipateineen ja monine salaatteineen perinteisiä jouluruokia unohtamatta, jälkiruuaksi maukasta glögi-juustokakkua kahvin kera. Oikeasti hyvää!

Tehtiin mennessä päätös, että yhdeltä kotiin, mutta hups, kovin oli äkkiä kello yksi. Menoa piisas humpan tahtiin! Mitähän kaikkea sitä ensi vuonna keksii, pitänee porukan kohta alakoo sottailla.

30.6.2012: Kalpa-divisioonan muistotaulu paljastettiin

Kalpa-divisioonan muistotaulun paljastamistilaisuudesta muodostui juhlava ja arvokas tapahtuma. Tilaisuuteen osallistui n. 90 henkilöä mukana Tohmajärven kummikuntavieraat Ruotsin Ydrestä.

Juhlapuheen piti Emeritusprofessori Veijo Saloheimo. Loistavia musiikkiesityksiä tarjosi Duo Hurmio.

Kylätalolle oli onnistuttu luomaan kehuja saanut näytely ”Sota-ajan muistoja”.

Reinon ottamia kuvia tilaisuudesta Facebookissa.

26.6.2012: Yhteislauluilta

Yhteislaulun ystävät kokoontuivat tiistaina 26.6 Kylätalolle vanhojen tuttujen laulujen pariin. Vahvan laulamisen ilon pystyi kylätalon salissa aistimaan – niin reippaana äänet raikuivat noin neljänkymmenen laulajan voimin. Tapahtuma oli vetänyt paikalle pitkämatkalaisiakin mm. Kiteeltä ja Joensuusta.

Mikäs oli väen laulaessa, kun heitä vetämässä oli jo viime kesän hämäläis-karjalaisista iltamista tuttu viihteen ja musiikin tuuloslainen monitoimimies, hanuristi Sakari Silpola.

Väliajalla syöty makkara ja mehu antoivat uutta voimaa niin laulajille kuin illan vetäjällekin. Parituntinen ilta päätettiin komeasti Karjalaisten lauluun, joka ei taatusti jättänyt ketään kylmäksi.

Galleriassa muutama kuva illasta.

16.5.2012: Sininen Tie Siistiksi – teidenvarret siivottiin talkoilla

Rajaliikenne ja toki muutkin tielläliikkujat saavat taas silmäniloa siististä luonnosta kylämme kohdalla. Roskasaalis oli edellisvuosien tapaan mittava, noin 50 jätesäkillistä.

Talkoissa nautittiin lämpimästä auringonpaisteesta ja useammastakin suusta taisi kuulua, miten ”olis pitäny ottoo juomista mukkaan”. Hikiurakan jälkeen mehut ja kahvit Värtsilän kylätalolla maistuivat erikoisen hyvälle!

Monta oli mukana kyykkijää. Kiitos kaikille mukana olleille!

26.4.2012: Kyläkokous torstaina klo 19:00

Kyläkokoukseen saapui kymmenkunta kyläläistä käsittelemään Kaurila-Muskon kyläyhdistys ry:n sääntömääräisiä asioita. Runsasta keskustelua herätti puheenjohtajan valinta, kun Marketta Karhu oli ilmoittanut tahtonsa erota tehtävästä. Tuntui, että halukasta vetäjää ei kylälle löydy, vaikka ehdotuksia satelikin. Marketan lopulta myöntyessä jatkamaan tehtävässään taputukset kertoivat, että läsnäolijoiden mielestä päätös oli illan paras!

Uutena kyläyhdistyksen hallitukseen valittiin Eira Pakarinen.
Entisinä jatkavat Marja Silpola, Martti Kinnunen, Vilho Hämäläinen, Tuija Karinki ja Sirkku Lihavainen.
Varalla Veli Varis ja Arvi Karvonen.
Tilintarkastajiksi valittiin Pirjo Huovinen ja Reijo Matveinen,
varatilintarkastajiksi Marita ja Kari Vornanen.

Illan aikana keskusteltiin menneestä vuodesta ja käytiin läpi suunnitelmia kuluvalle vuodelle. Saattaapa ne potsit paistua kylätalolla tänäkin kesänä.

2.1.2012: Paperin aluekeräysverkosto uudistuu Tohmajärvellä

Vuoden 2012 alusta paperin aluekeräyspisteiden määrä laskee Tohmajärvellä. Lähimmät keräyspisteet ovat Kaurila-Muskon asukkaille jatkossa näillä näkymin Uusi-Värtsilässä Sininentie 786 ja Värtsilässä Värtsiläntie 119. Tohmajärvelle perustetaan myös kolme keräyspistettä kartongille. Lasin- ja metallin keräys säilyy ennallaan. Lisäinfoa voit lukea kunnan verkkosivulta.


Takaisin ylösAjankohtaista-sivulleTapahtunutta 2011Tapahtunutta 2013Yhdistykset-sivulle

© Kaurilan Erä & Kaurila-Muskon Kyläyhdistys