KAURILA-MUSKON KYLÄSIVUT

Tapahtunutta 2010


Kaurilan eräleiri 3-5.09.2010


Itämaisen tanssin alkeiskurssi ma 26.7.2010 klo 18 Kylätalolla

Nyt tanssimaan. Päälle rennot vaatteet ja vaudikkaan menon varalle mukaan juomapullo. Kurssin ohjaa Niina Hannonen ja kurssimaksu on 5 eur. Kurssille toivotetaan tervetulleeksi kaikki asiasta kiinnostuneet, myös kylän ulkopuolella asuvat. Harjoitellaan helppo koreografia mm. Värttinän esittämään Miinan lauluun. Järjestää Kaurila-Muskon kyläyhdistys.

Kaurilan Potsigrilli pe 2.7.2010 klo 17-20 Kylätalolla

Kylätalolla tarjoiltiin Potsipäivien alkajaisiksi herkullista possua lisukkeineen. Annokseen kuului myös pullakahvit.

Koulumuseossa oli entisajan koulutunnelmaa, kun sai istua yli sata vuotta vanhassa pulpetissa ja ihmetellä vanhoja opetusvälineitä. Vanhoja luokkakuvia oli tallennettu kymmenittäin vuosilta 1919-1973. "Kylä kuvina" -näyttely esitteli mm. Kaurilan vanhoja rakennuksia ja ihmisiä työnsä ääressä. Tuija Karingin taulujen myyntinäyttelyssä oli tarjolla kaunistusta kotiin tai lahjaksi. 

Kiitos kaikille vieraille ja talkoolaisille onnistuneesta Potsigrillistä. Ja ensi vuonna uudestaan!
Potsigrillin järjestivät Kaurilan Erä ja Kaurila-Muskon kyläyhdistys ry.

Kylätalon siivoustalkoot jatkuvat ke 26.5. klo 18  

Kohennetaan Kylätalon ilmettä kesää varten. Lauantaina puunattiin pihaa. Nyt on sisätöiden vuoro. Tervetuloa viettämään rattoisa ilta puuhan parissa.

Kylätalon siivoustalkoot la 22.5. klo 9 alkaen tai jotain... 

Kohennetaan Kylätalon ilmettä kesää varten. Tule kun töiltäsi joudat. Tarjolla pihan rapsutusta, perennapuuhaa ja maalaushommaa, ehkä siivoustakin. Mukaan aurinkoista mieltä ja omat haravat.

Virsikaraoke  su 16.5.2010 klo 14 

Virsikaraoke Kylätalolla yhteisvastuun hyväksi. Lauletaan hengellisiä lauluja ja virsiä. Tämä Muskon marttojen järjestämä tilaisuus kuuluu osana valtakunnalliseen marttojen yhteisvastuutempaukseen. Kahvitarjoilu. Kaikki laulun ystävät läheltä ja kaukaa ovat tervetulleita!

Roskatalkoot ti 11.5.2010 klo 18 

Kaunis ilta houkutteli paikalle ennätysmäärän osanottajia.Liki 30 kyläläistä ahkeroi teidenvarsia puhtaiksi ja osa oli tehnyt urakkansa jo päiväsaikaan. Savotasta selvittiinkin suuren osanoton ansiosta hujauksessa, vaikka roskien määrä ei ollut viime vuodesta ainakaan yhtään vähentynyt. Päätteeksi kahviteltiin juustomakkaravoileipien kanssa Kylätalolla ja ihasteltiin Erän rakentamaa kotaa, joka on viimeistelyä vaille. Kiitos kaikille kyläläisille osallistumisesta!

Huutokauppa Peijonniemen koululla la 8.5.2010 klo 10 

Kunta möi lakkautettujen koulujen, teknisen toimen sekä terveyskeskusremontin alta pois irtaimistoa. Huutokaupan järjesti kunnan sivistystoimi. Tarjolla oli kahvipuvetti Järventauksesta ja Kyläyhdistys oli paikalla myymässä makkaraa. Kolea ilma siivitti makkaranmyyntiä. Höyläpenkit ja opettajien puiset pöydät olivat halutuimpia artikkeleita huutokaupassa.

Kota valmistuu kylätalon pihalle


Kota valmistuu

Runoilta ke 5.5.2010 klo 18 

Karjalan shamaani Martin Staffan lausuu omia runojaan ja esittelee runoteoksiaan Kylätalolla. Niitä on myytävänä tilaisuudessa. Kahvitarjoilu. Tervetuloa kaikki runojen ystävät yli kylärajojen tutustumaan uudenlaiseen runouteen.

Vappukaraoke Sinilinnussa la 1.5.2010 klo 18 

Kaurila-Muskon kyläläiset on toivotettu tervetulleeksi viettämään vappuiltaa naapurikylälle. Lähdetäänpä iloisin mielin laulelemaan karaokea joensuulaisen vetäjän johdolla. 

Vuosikokous  pidettiin 20.4.2010 

Kaurila-Muskon Kyläyhdistys ry:n vuosikokous pidettiin kylätalolla. 16 kyläläistä kokoontui juttelemaan menneen vuoden tapahtumista ja kuluvan vuoden menoista. Todettiin, että toiminta on ollut vilkasta ja myös tulevan vuoden toimintasuunnitelma näytti pitkältä - periaatteella jokaiselle jotakin. Osa toiminnasta näkyykin tuossa yläpuolella.Kylakokous

Kyläradio kaipaa aiheita. Ohjelma-aikaa on, joten eikun mukaan ideoimaan. Myös kylähistoria-aiheista opintopiiriä sekä vatsatanssikurssia suunniteltiin.
Yksi aihe eli VAPEPAN eli vapaaehtoisen pelastuspalvelun toimintaan liittyminen siirtyi Kaurilan Erän kokouksessa käsiteltäväksi. Pohdittavaksi jäi, millaisia resursseja kylä/erä voi Vapepalle ilmoittaa käyttöön. Esim löytyykö meiltä aina vaikkapa 4 henkilöä, jos tarvitaan apua esim. henkilöetsinnöissä.

Hallituksen jäsenet ovat: Marketta Karhu, Pirkko Löppönen, Ilmo Löppönen, Tuija Karinki, Sirkku Lihavainen, Martti Kinnunen ja Tarja-Liisa Saikkonen. Varajäsenet ovat Kalevi Kinnunen ja Arvi Karvonen. Tilintarkastajiksi valittiin Pirjo ja Reijo Matveinen ja varatilintarkastajiksi Marita ja Kari Vornanen.

Laulamaan, laulamaan lauantaina 27.3. klo 20 Kylätalolle

Kevät tulee nopeammin kun välillä vähän lauletaan.

Hiihtämään, hiihtämään!

Perinteiset latuset on höylätty Muskon ja Kaurilan maastoihin. Muskon reittikartta löytyy mm. Mutterilta tai täältä.

VAPEPA-ilta 24.3.2010 klo 18

Tervetuloa tutustumaan vapaaehtoiseen pelastuspalveluun ja SPR:n toimintaan. Aiheeseen perehdyttää Kari Sarkkinen. Kahvitarjoilu. Nyt kaikki mukaan myös naapurikyliltä!!!

Talvisodan päättymisen muistojuhla lauantaina 13.3.2010 klo 13

Juhlakahvitus alkaa klo 12

Talvisodan päättymisen muistojuhla 13.3.2010 Kaurilan kylätalolla, Koulunmäentie 17 klo 13.00, juhlakahvit klo 12 alkaen. TERVETULOA! 

Ennakkoilmoittautuminen kuljetuksiin pe 12.3.2010 mennessä suoraan autoilijoille:

Tikkala-Onkamo: Kuljetus Tikkalasta klo 11. Järjestelyistä yhteydenotot taksiautoilija Jari Muikku puh 0500226540.

Värtsilä: Kuljetus Patsolasta klo 11.30. Järjestelyistä yhteydenotot taksiautoilija Lea Piiroinen, puh. 0503478160.

Kemie: Kuljetus matkahuollosta klo 11.30 Järjestelyistä yhteydenotot taksiautoilija Timo Mietinen puh. 0500373950.

Paluukyydit juhlan jälkeen Kaurilan kylätalolta.

Järjestäjät: Tohmajärven kunta ja Kaurila-Muskon kyläyhdistys ry.

Virittäydy muistelusten tunnelmaan; lue Reino Parkkulaisen taltioima uskomaton tarina ”Muistelma maaliskuun 1940 päiviltä: Mitä tapahtui kun raja oli epäselvä”
(Karjalainen 1984).


Takaisin ylös,   Ajankohtaista-sivulle,   Tapahtunutta 2011-sivulle,   Tapahtunutta 2009-sivulle,   Yhdistykset-sivulle   

© Kaurilan Erä & Kaurila-Muskon Kyläyhdistys