KAURILA-MUSKON KYLÄSIVUT

Tapahtunutta 2009


 

Pikkujoulu Marinkassa lauantaina 5.12.

Vaihteeksi talkooväelle huilia keittiövuorosta ja mennään valmiille. Linja-auto vie ja tuo Marinkaan. Kyyti ja ruoka yht 25 eur. Tarkempi aikataulu varmistuu myöhemmin. Ilmoittautumiset Sirkulle puh 050 353 8394

Kaurilan Erän hirvisoppa sunnuntaina 29.11. klo 12

Tervetuloa perinteiselle sopalle! Aiemmin se oli että nauriit kuoppaan ja ämmät pirttiin. Nykyisin hirvet pakkaseen ja ukot sohvalle.

Kyläradio Kaurilan ja Muskon kyliltä sunnuntaina 29.11. klo 9 (Radio Rex/Iskelmä)

Kyläradiokurssi Ellilässä lauantaina 21.11. klo 9-15

Nyt mukaan tekemään kyläradiota! Päivän aikana valmistellaan radio-ohjelmaa, joka tulee ulos seuraavan viikon sunnuntaina. Lisätietoja tulee. Seuraa nettiä tai tule kyläsuunnitelma iltaan tiistaina 3.11.

Kyläsuunnitelman julkistaminen tiistaina 3.11. klo 18

Kylätalolla julkaistaan päivitetty kyläsuunnitelma. Tule mukaan kuulemaan, mitä kevään korvalla työskennellyt tiimi sai aikaan. Suunnitelma on, nyt on toiminnan aika. Mukana julkistamistilaisuudessa ovat Maaseudun kehittämisyhdistys, Keski-Karjalan Jetina ry, Maaseudun sivistysliitto ja Pohjois-Karjalan Kylät ry. 

Samalla pohjustetaan tulevaa kyläradiokurssia. 

Kyläsuunnitelma 2009 (pdf, 453 kt)

Kesäajanpäättäjäiset lauantaina 24.10.2009 klo 21 Kylätalolla

Laulujen merkeissä jätetään hyvästit kesälle ja otetaan talviaika vastaan.

Meikki-ilta tiistaina 13.10. klo 18

Syksy pimenee - hyvä syy hemmotella vähän itseä. Kylätalolla syvennytään meikkaamisen saloihin ja alan tuotteisiin. Samalla voi tutustua myös laukku- ja koruesittelyyn. Tervetuloa.

Reipas ruskakävely lauantaina 3.10.2009 klo 13, lähtö Kylätalolta

Lokakuun ensimmäisenä lauantaina kokoontui reipas joukko n. 15 henkilöä Kylätalolle sauvoineen tai ilman. Kaurilan kylätalon pihalla Mikko Löppönen kertoi pari vinkkiä sauvakävelystä ja veti alkulämmittelyn, jonka jälkeen lähdettiin lenkille. Matka polveili kauniita, syksyn ruskaamia pikkuteitä kohti Myllypuron laavua, jossa paistetiin makkaraa ja juotiin pullakahvit. Paluumatka kului rattoisasti vanhoja aikoja, kyläläisiä ja tapahtumia muistellen. Ja sääkin suosi, yhtään ei satanut vaan sadepilvet kiersivät kävelijämme kohteliaasti. Hieno päivä! 

              Laavulla juttu luisti ja kahvi maistui sauvakävelyn tauolla.                          Rouvat huilasivat laavulla ennen kotimatkaa.

Eräleiri 4.-6.9.2009

Kaurilan Erän järjestämä viides peräkkäinen eräleiri on tarkoitettu 9-15 vuotiaille erätaidoista kiinnostuneille nuorille tytöille ja pojille.

Leirillä perehdytään monipuolisesti riistaeläimiin ja eränkäyntiin. Ohjelmassa on myös ammuntaa ja metsästyskoirien esittelyä. Tänä syksynä tutustutaan myös jousimetsästykseen.

Leirin hinta on 70 ¤/hlö. Hinta sisältää täyden ylöspidon, majoituksen, vakuutuksen ja leiripaidan.

Mukaan tarvitset vain makuupussin, jokasään ulkovarustuksen, henkilökohtaiset hygieniavälineet ja reipasta mieltä.

Katso esite (doc).

Ilmoittautumiset 21.8.2009 mennessä Reino Löppönen 050 517 7854.

Potsigrilli perjantaina 26.6. 2009 klo 17-20

Perinteinen Potsigrilli järjestetään tänäkin vuonna Potsipäivien aikaan Kaurilan Kylätalolla.
Tarjolla on entistä maistuvampaa potsia ja nimenomaan suurten potsien annoksina. Ruoan päälle voi kuunnella musiikkia ja hörpätä kahvit. Grillissä vierailee myös
MTK:n ruokakulttuuriasiamies, keittiömestari, ETM Jaakko Nuutila.

Tämän vuoden näyttely koostuu Koulumuseon ympärille. Esillä on opettajien opetustyössään käyttämiä apuvälineitä. Kaikkihan muistavat piirretyt pahvitaulut ja paljon muutakin löytyy. Kannattaa tulla muistelemaan kouluaikoja, olitpa sitten oppilas tai opettaja. Ja nuoremmilla tietsikkaan tottuneilla onkin ihmettelemistä, että mihin näitä oikein on käytetty?

Ennen kotiinlähtöä voi mukaansa ostaa myös tuliaisia. Tällä kertaa myyntipöydästä löytyy ihan oman kylän uniikkituotteita: käsitöitä ja luonnon antimia.

Tervetuloa siis mukaan viettämään mukavaa Potsigrilli-iltaa hyvän ruuan, seuran ja kulttuurin parissa!

Juhannusjuhlat Ellilässä 19.6.2009 klo 20

Juhannusta juhlitaan Kaurilassa Rutjan tiellä Ellilän matkailutilalla. Tarjolla on mukavaa yhdessä oloa, laulua, muurinpohjalettuja ja buffetti. Kokko roihahtaa klo 21, mikäli sää sallii. Tervetuloa kaikki kyläläiset ja kesävieraat! 

Kiitos tienvarsien siivoajille!

Perinteiset tienvarsien siivoustalkoot pidettiin tiistaina 19.5. Mukana oli monta reipasta kerääjää ja osa oli  kantanut kortensa ja muiden roskat kekoon jo aiemmin. Kiitos kaikille osallistujille!

Kevätretkelle 26.-27.5.2009

Nyt ilmoittautumaan kevätretkelle. Tiedossa on hieno retki: hyvää seuraa ja mielenkiintoisia kohteita, joihin ei yksin tulisi lähdettyä. Lauri Mötön mukava bussi kuskaa meidät tutustumaan Vironperään ja Fiskarsin Ruukkiin. Illalla majoitumme Katajanokalle Eurohostelliin. Keskiviikkoaamuna käymme morjestamassa vanhaa tuttua - Kaurilan asemaa, josta jatkamme Tamminiemeen. Kotimatkalla poikkeamme vielä Lappeenrannan Linnoitukselle.

Matkan hinta on puristettu minimiin. Kyläläisiltä se on 110 eur ja ulkopuolisilta 120 eur.

Sitovat ilmoittautumiset 25.4.2009 mennessä Reinolle, puh 050 5177854 tai reino.lopponen(ät)gmail.com Matkamaksu 4.5. mennessä Kaurilan Erän tilille 515370-51535

Oheisessa liitteessä on lisätietoa matkaohjelmasta ja kohteista: Kevätretken ohjelma.

Kyläsuunnitelman päivitys tiistaina 5.5. klo 18

Toukokuun ensimmäinen kyläilta kuluu kyläsuunnitelman päivityksen toiseen osaan ja poikkeuksellisesti kokoonnumme jo klo 18. Tervetuloa mukaan kuulemaan tai vaikka ideoimaan!

Vappukarkelot torstaina 30.4. klo 20

Tervetuloa viettämään iltaa laulujen parissa. opm

Vuosikokous torstaina 23.4.2009 klo 18

Käsitellään Kaurila-Muskon Kyläyhdistys ry:n sääntömääräiset asiat ja valitaan erovuoroisten tilalle uusia jäseniä. Paljon paikkoja jaossa eikä kynnys ole korkea. Rohkeasti mukaan! Jatketaan samalla kyläsuunnitelman päivittämistä ja tulevaisuuden pohtimista, mitä jo 16.4. aloitellaan. 

Kyläsuunnitelman päivitys torstaina 16.4. klo 18

Kyläsuunnitelmaa päivitetään Kylätalolla. Pohjois-Karjalan Kylät on mukana illassa kirvoittamassa keskustelua ja kielenkantoja löysätään myös kahvilla ja pullalla. Tervetuloa mukaan miettimään kylän tulevaisuutta.

Kyläillassa tiistaina 7.4. klo 19 askarrellaan pääsiäistä

Huhtikuun ensimmäisenä tiistaina Kyläillassa tehdään pääsiäistulppaaneja ja jutellaan pääsiäisestä. Varaa mukaan kahvirahaa ja muutama euro materiaaleihin. Voit tulla ihan kahta kättä heilutellen, mutta jos kotoa löytyy jotain näistä niin ota mukaan: vuorikankaan/silkin tapaista kukan väristä kangasta, varrastikku 30 cm, 1 cm vahvuista levyvanua, vihreää tukevaa kangasta lehtiin, kukkateippiä, lyijykynä, tussikynä, sakset, maitoliimaa/Erikeepperiä. 

Latuja sivakoimaan!

Kansanterveystyössä kunnostautunut kyläläinen on ajanut hiihtolomaviikon iloksi latuja Muskon maisemiin. Hiihtäjät kiittävät! Kelkkauria, latuhöylänvetämiä latuja ja metsäteitä pääsee nyt sivakoimaan eripituisia reittejä. Ladut kulkevat pelloilla ja metsissä Karhun, Räsäsen, Tuunaisen ja Vornasen takana, josta pääsee Tohmajoki varren metsätielle ja sieltä Suotorpalle. Ladulle pääsee esim Mutterin vierestä.

Kyläläisten ilta joka kuukauden ensimmäinen tiistai klo 19 Kylätalolla 3.3. alkaen

Nyt mukaan keksimään askaretta illoiksi - muutakin kuin Salattuja elämiä. Otetaan Kylätalo kyläläisten käyttöön. Joka kuukauden ensimmäinen tiistai on Kylätalo varattu kyläläisiä varten. Tarjolla on vaihtelevaa ohjelmaa: yhteisiä iltoja laulun, pelien tai muun mukavan merkeissä ja erityisiä naisteniltoja käsitöiden tai tuote-esittelyjen parissa.


Ilmoitus illoista tulee joko Alasimen Kylät toimivat -palstalle tai tänne nettiin. Tai sitten paikalle voi vain piipahtaa katsomaan, että mitä nyt tehdään. Toiveita tulevien iltojen aiheiksi voi ehdottaa aina tiistaisin tai suoraan Marketalle.

 

Kinkerit sunnuntaina 15.3.2009 klo 13 Kylätalolla

Tervetuloa kinkereille vaikka Katekismus ei ihan ulkoa vielä menisikään. Ja meille kaikille huonomuistisille Raamatun tutkijoille lohduksi, että yksin armosta, yksin uskosta. Vapaaehtoinen kahviraha yhteisvastuukeräykseen.

Kyläläisten ilta joka kuukauden ensimmäinen tiistai klo 19 Kylätalolla 3.3. alkaen

Nyt mukaan keksimään askaretta illoiksi - muutakin kuin Salattuja elämiä. Otetaan Kylätalo kyläläisten käyttöön. Joka kuukauden ensimmäinen tiistai on Kylätalo varattu kyläläisiä varten. Tarjolla on vaihtelevaa ohjelmaa: yhteisiä iltoja laulun, pelien tai muun mukavan merkeissä ja erityisiä naisteniltoja käsitöiden tai tuote-esittelyjen parissa.


Ilmoitus illoista tulee joko Alasimen Kylät toimivat -palstalle tai tänne nettiin. Tai sitten paikalle voi vain piipahtaa katsomaan, että mitä nyt tehdään. Toiveita tulevien iltojen aiheiksi voi ehdottaa aina tiistaisin tai suoraan Marketalle.


Ensimmäinen tapaaminen on tiistaina 3.3. klo 19. Aiheena ovat Aloe Vera -tuotteet ja erilaiset hoidot. Erityisesti kaikille naisille sopiva tuote-esittely. Tule mukaan rupattelemaan! Vähän niinkuin Tupperware kutsut, mutta aiheena Aloe Vera ja paikkana Kylätalo. Rohkeasti mukaan! Myös miehet.

Laskiaislaulajaiset lauantaina 21.2.2009 klo 20

Tervetuloa viihtymään ja laulamaan Kylätalolle. Mukaan muikea mieli ja omat eväät. Mahdollisuus saunoa. Tarjolla kahvia ja pullaa omakustannushintaan. OPM


... uusi vuosi, uudet kujeet!

Perinteisesti suomalaiset viettivät uutta vuotta kekrinä. Tinan valaminen oli aluksi säätyläisten perinne, mutta levisi 1800-luvulla kansan keskuuteen, aluksi Länsi-Suomessa. Uutenavuotena myös katsottiin enteitä. Aattoiltana saatettiin saunan jälkeen heittää vasta saunan katolle. Vastan asennosta ennustettiin sitten tulevaa. Heiniä saatettiin heittää kattoon. Mitä enemmän olkia jäi katto-orsille, sitä parempaa onnea sen uskottiin tietävän tulevalle vuodelle. Myös säätä ennustettiin uutenavuotena.

(Wikipedia)

  • Jos uunnavuonna sataa lunta, tulee loppiaisena pakkanen
  • Jos uudenvuodenyö on tähtinen, tulee hyvä sienivuosi
  • Loppiaisena on puoli talven lunta satanut
  • Minkälaista on ilma loppiaisena, sellaista on eniten kevättalvella

(Suuri perinnekirja)

 


Takaisin ylös,   Ajankohtaista-sivulle,   Tapahtunutta 2010-sivulle,   Tapahtunutta 2008-sivulle,   Yhdistykset-sivulle  

© Kaurilan Erä & Kaurila-Muskon Kyläyhdistys