KAURILA-MUSKON KYLÄSIVUT

Tapahtunutta 2008


29.11.2008: Pikkujoulu klo 19

Pikkujoulut perinteisen kaavan mukaan pidetään Kylätalolla lauantai-iltana klo 19 alkaen. Tarjolla on glögiä, ohjelmaa ja torttukahvit. Loppuillasta Pentti Pöyhönen laulattaa karaokea. Tervetuloa jouluilemaan ja laulamaan! Erityisesti toivomme mukaan kylän uudet asukkaat! Tilaisuus ja tarjoilu on ilmainen.

9.11.2008: Hirvipaisti klo 12

Kaurilan Erän hirvipaistia tarjotaan Kylätalolla isänpäivänä.

Tervetuloa maanvuokraajat, seuran jäsenet, seuran alueella asuvat ja naapuriseurojen edustajat perheineen.

7.11.2008: Virsikaraoke klo 19

Tule mukaan laulamaan yksin tai yhdessä tuttuja virsiä ja hengellisiä lauluja.

Karaokeisäntinä Kylätalolla toimivat Pentti Pöyhönen ja kanttori Heikki Korhonen. Vapaaehtoinen kahviraha diakoniatyölle.

Järjestäjinä Tohmajärven srk musiikkityö, diakoniapiiri ja kyläyhdistys.

5.9.2008: Juha Saikkosen muistolle

Perjantai-ilta hiljensi Muskon kylän surusanomalla. Jo toistamiseen tuli tuhosi Muskon hovin asuinrakennuksen. Edellisen kerran toukokuussa 1966 salama sytytti Muskon kouluna toimineen tilan entisen asuinrakennuksen ja tuhosi sen täydellisesti. Tällä kertaa menetys on monin verroin suurempi. Saikkosen 7-henkisen perheen Juha-isä menehtyi traagisesti kodin palossa.

Sanavalmiudestaan tunnettu Juha oli arvostettu ja pidetty ystävänä, naapurina ja maaseudun puolestapuhujana. Vaikka hänen tiensä vei MTK:n johtopaikalle ja muihin huomattaviin luotamustehtäviin, ei hän unohtanut kotikyläänsä ja sen ihmisiä.

Aina mahdollisuuksien mukaan hän otti osaa kylän tapahtumiin ja talkoisiin. Itseään säästämättä hän paneutui maaseudun ihmisten murheisiin. Hän jaksoi kannustaa maaseutuyrittäjiä ja antaa kiitosta ihmisille, vaikka varmaan monen monta kertaa henkinen tuki ja kiitos olisi ollut paikallaan hänelle itselleenkin. Valoisan luonteen ja huumorin ansiosta painolasti vaativista luottamustehtävistä, joita hän hoiti sydämellään, ei näkynyt päälle päin.

Kaurila-Muskon kyläyhteisölle Juhan poismeno on suuri menetys. Se jätti meille ja kaikille hänen ystävilleen myös suuren haasteen. Yhteisvoimin meidän tulee tukea hänen perhettään tämän onnettomuuden keskellä. Perhe oli Juhalle elämän tärkeimpiä asioita. Tarja-Liisalle ja lapsille toivon voimia kestää tämä suru ja menetys. Toivon, että aikanaan uuden kodin kurkihirren alla myös elämän ilo ja usko palaavat.

Muistelen Juhaa suurella kiitollisuudella ja lämmöllä.

Kaikilla, jotka haluavat muistaa Juhaa ja tukea hänen perhettään on mahdollisuus siihen. Tätä varten on avattu Kiteen seudun Osuuspankin Tohmajärven konttorissa Saikkosen perheen tukitili 515366-248190.

Marketta Karhu, Kaurila-Muskon kyläyhdistyksen puh.johtaja.
Muistokirjoitus on julkaistu Alasimessa 10.9.2008

29-31.8.2008: Eräleiri

Kaurilan Erän järjestämä neljäs perättäinen eräleiri on tarkoitettu 9-15 vuotiaille erätaidoista kiinnostuineille nuorille tytöille ja pojille.

Leirillä perehdytään monipuolisesti riistaeläimiin ja eränkäyntiin. Ohjelmassa on myös ammuntaa ja metsästyskoirien esittelyä. Katso esite (doc, 283 kt).

Ilmoittautumiset Reino Löppönen 050 517 7654.

23.8.2008: Kaurilan kansakoulun 110 v. juhlassa lämminhenkinen tunnelma

Kaurilan kansakoulu aloitti toimintansa 110 vuotta sitten. Lämminhenkiseen tilaisuuteen kerääntyi vanhoja tuttuja vuosien takaa muistelemaan menneitä.

Juhlapuhuja Sinikka Mikkonen muistutti, miten tärkeää on tietää juurensa. Myös kunnan tervehdyksen tuonut Tuomo Eronen sanoi, että koulu, vaikkei kouluna enää toimikaan, on hyvä kiinnekohta kylän toiminnalle. Historiikin pitänyt Marketta Karhu kertoili elävästi pieniä tapahtumia koulun historiasta liki jokaisen opettajan ajoilta.

Eino Kiiski kertoi koulumuistoja

Sanna Perälä ja Sini-Tuuli Dufva esittivät nelikätistä pianon soittoa ja Teuvo Varonen soitti harmonikalla Tarmo Huovisen säveltämän Kaurila valssin. Lauluun ja leikkiin osallistui myös yleisö.

Tilaisuuden päätteeksi kuultiin vapaa sana, jossa mm. Eino Kiiski kertoili, miten Fanny Leistola hänenkin uravalintaansa vaikutti. Tilaisuuden jälkeen rupateltiin kahvin ääressä, tutustuttiin koulumuseoon sekä Kylä kuvina -näyttelyyn.

19.7.2008: Kylä kuvina-näyttely ja Koulumuseo auki

Lauantaina 19.7. klo 11-15 on vielä mahdollisuus tutustua valokuvanäyttelyyn, joka vie mukanaan läpi vuosikymmenten esitellen elämää ja tapahtunutta Kaurilan kylällä.  Myös Koulumuseo on auki.

Tervetuloa piipahtamaan koululla - siis Kylätalolla.

Kaurilan Erä 2007-2008:

19.7.2008: Jänisjoki-melonta

Jänisjoki-melonta Värtsilässä: vauhtia ja vaarallisia tilanteita oman maun mukaan. Kanootit naftaliinista ja eskimoa treenaamaan, aikaa on heinäkuulle!
Katso esite (doc, 268 kt).

8.7.2008: Kaurilan kunnailla-konsertti

Perinteinen Kari Luukkosen konsertti pidetään tänä vuonna Kylätalolla Kaurilan kunnailla klo 19. Tarjolla on musiikkia ammattiartistien esittämänä ja videonäytös. Väliajalla kahvipuhvetti.

27.6.2008: Potsigrilli ja Kylä kuvina-valokuvanäyttely

Potsipäiviä juhlimme viimevuotiseen tapaan Potsigrillin ympärillä makoisasta possusta nauttien. Potsigrilli on auki perjantai-iltana 17-20. Tarjolla on herkullista grilliruokaa ja salaattia.

Ruuan jälkeen voi huokaista hetken kahvikupillisen äärellä ja tutustua samalla Kaurilan historiasta ja entisestä maailman menosta kertovaan valokuvanäyttelyyn. Näyttelyyn ja Koulumuseoon on  ilmainen sisäänpääsy.

Paikalla on myös lähiseudun tuotteita myytävänä ja paikallisia artisteja soittimineen.

Juhannuskokko Ellilässä 2007

20.6.2008: Juhannusaatto Ellillässä

Juhannusta juhlitaan Ellillässä klo 19 alkaen. Ohjelmassa on hanurimusiikkia, yhteislaulua, puffetti ja tietysti juhannuskokko.

Tilaisuuden järjestelyistä huolehtivat Kyläyhdistys ja Ellilän väki.

Tervetuloa mukaan viihtymään kaikki kyläläiset, kesävieraat ja mökkiläiset!

24.5.2008: Kylätalkoot

Lauantaina klo 10 Erän ja Kyläyhdistyksen yhteiset talkoot Kylätalolla. Monenlaista hommaa on tarjolla.

Hernekeittoa ja kahvit tietenkin nautiskellaan. Illalla on talkoolaisille sauna ja laulua.
Tervetuloa!

15.5.2008: Sininen tie siistiksi-roskatalkoot

Taas on aika siivota tienvarret kesäkuntoon.

Kokoontuminen klo 18 Kylätalolla torstaina 15.5. Omat rukkaset mukaan ja huomioliivit jos on.

Talkoiden jälkeen kahvia ja purtavaa. Tervetuloa mukaan!

14.5.2008: Kylätelkkari-ilta

Kylätalolla klo 18 alkaen opetellaan videopätkien tekoa vaikkapa nettiin, DVD:lle tai telkkariin. Nörtti ei tarvitse olla, kiinnostus riittää. Ja tietysti tarjolla on kahvia ja pullaa.

Tiedustelut Maaseudun sivistysliitto Timo Reko 050 322 6798

8.5.2008: Kyläyhdistys järjestäytyi

Kyläkokouksessa valittu Kaurila-Muskon kyläyhdistyksen hallitus järjestäytyi ensimmäisessä kokouksessaan.

Kokoonpano on nyt:

  • Marketta Karhu, pj.
  • Tarja-Liisa Saikkonen, varapj.
  • Outi Manninen, siht.
  • Sirkku Lihavainen, rahastonhoitaja
  • Arja Korhonen
  • Satu Kuskelin
  • Matti Partanen

Varajäseniä ovat:

  • Kalevi Kinnunen
  • Seppo Itkonen

Ensimmäisessä kokouksessa ihasteltiin Kylätalon ulkorakennusta, jota Erä hienosti kunnostaa, puhuttiin laajakaistayhteyksistä ja Vuoden Kylä hakukriteereistä.

22.4.2008: Kyläkokous Kylätalolla

Kyläkokous Kaurilan Kylätalolla tiistaina 22.4. alkaen klo 19.00.

Käsitellään Kaurila-Muskon kyläyhdistys ry:n vuosikokoukseen kuuluvat sääntömääräiset asiat ja poristaan kylän asioista muutenkin.

Tarjolla on kahvia ja pullaa.

Tervetuloa sanomaan ja kuulemaan mielipiteitä, miten homman tulisi toimia.

18.3.2008: Jetina 10 v. ja kuntainfo 2008

Leader-rahaa jakava Keski-Karjalan Jetina piti uuden ohjelmakauden Tohmajärven kuntainfon Kaurilan kylätalolla 18.3.2008. Illan aikana juhlittiin jo 10-vuotiaaksi ehtinyttä Jetinaa synttärikakulla ja kuultiin uuden ohjelmakauden 2007-2013 esittely.

Jos olet pienyrittäjä, käsityöläinen, kyläaktiivi, luontoharrastaja tai kulttuurifriikki ja sinulla on idea, jonka toteuttamiseen tarvitset tukea niin ota yhteyttä Jetinaan.

Illasta kertova juttu on luettavissa Netti-Karjalaisen Kylät osiosta otsikolla "Liiterirahaa" taas jaossa".

28.2.2008: Kaurilan kylän muisteluiltamat Kylätalolla

Kalevalan päivänä torstaina 28. helmikuuta klo 18.00 alkaen pidetään Kaurilan Kylätalolla muisteluiltamat.

Onko sinulla valokuvia Kaurilan tai Muskon kylästä? Kuvia vanhoista rakennuksista, tapahtumista tai maisemista? Tuo kuvasi Kalevalan päivänä torstaina muisteluiltamiin ja muistellaan yhdessä.

Kaurila-Muskon kylästä kertovia valokuvia etsitään!

Ensi kesän Potsipäivien yhteyteen suunnitellaan kylän historiasta kertovaa näyttelyä. Näyttely on tarkoitus toteuttaa esittelemällä vanhoja valokuvia. Näitä kuvia löytynee itse kultakin entiseltä tai nykyiseltä kyläläiseltä ja mökkiläiseltä?

Kaurila-Muskon kyläyhdistys kannustaa nyt kaivelemaan vanhoja valokuvalaatikoita, josko niistä löytyisi kylää esittäviä kuvia.

Erityisesti toivotaan kuvia vanhoista rakennuksista, tapahtumista ja työmenetelmistä.

Myös kuvat muutoksen kokeneista maisemista ovat etsittyjen listalla.

Kaurilan tanssilavan useimmat kyläläiset vielä muistavat, mutta valokuvaa ei ole löytynyt.

Myös työväentalosta, meijeristä, rautatieasemasta ja Seurojentalosta (nykyisin Tohmajärven keskustassa Kunnallistalona) on monilla muistoja. Nyt toivotaan, että näistä löytyisi myös valokuvia toiminnan ajoilta.

Samoin kuin kuvat kaupoista, kioskista ja muista nyt jo toimintansa lopettaneista paikoista kiinnostavat.

Entä onko kenelläkään kuvaa kylän metsä- ja tietöistä tai vaikka rakennuksilta?

Kalevalan päivän iltamiin voit ottaa mukaasi vanhoja valokuvia ja kertoa niihin liittyviä tarinoita.

Kyläyhdistys teettää kuvista suurennokset näyttelyä varten ja palauttaa alkuperäiset kuvat omistajilleen. Kuvien suhteen ei kannata olla liian kaino: itselle arkinen, tuttu ja rispaantunut valokuva voi olla ainutlaatuinen otos ja pala arvokasta kylähistoriaa.

Valokuvista tietävät ja kiinnostuneet voivat myös ottaa yhteyttä Kaurila-Muskon kyläyhdistyksen puhelimeen: 044 253 1250.


Takaisin ylös,   Ajankohtaista-sivulle,   Tapahtunutta 2009-sivulle,   Tapahtunutta 2007-sivulle,   Yhdistykset-sivulle  

© Kaurilan Erä & Kaurila-Muskon Kyläyhdistys