KAURILA-MUSKON KYLÄSIVUT

Tapahtunutta 2007


1.12.2007: Joulumieltä jokaiselle!

Kaurila-Muskon Kyläyhdistyksen matka ”Joulumeiltä jokaiselle” -konserttiin Kiteelle.

11.11.2007: Kaurilan Erän hirvipeijaiset

Maanomistajia, kyläläisiä, seuran jäseniä ja naapuriseurojen edustajia perinteiseen tapaan hirvisopalla Kaurilan Kylätalolla.

2.11.2007: Kaamoskahveilla Kaurilassa

Kaamosta ja pimeää hätisteltiin kauemmas pyhäinpäivän aattona, 2. marraskuuta koko kylän voimin Kylätalolla Tohmajärvellä.

Kyläpäällikkö Marketta Karhu avasi tilaisuuden kertomalla menneen kesän tapahtumista.

- ” Potsipäivien aikaan pidetty Potsigrilli sai mukavan vastaanoton ja kävijöitä oli runsaasti. Samoin kylällä järjestetty romunkeräys tuotti hyvin.

Marketta Karhu jatkoi muistuttamalla, että jokaisesta ihmisestä löytyy hyvää.

- ” Tänä iltana suhtaudumme kaamoksesta huolimatta asioihin positiivisesti ja jatkossa puhumme tuttavistamme vain hyvää.

Matti Partanen juonsi illan ja piti ”Tuntemattoman sotilaan” elokuvaan liittyvän tietovisan, jonka voitti suvereenisti Tarja-Liisa Saikkonen.

Kylän pianistin esittämänä kuultiin Sibeliuksen ”Kuusi”. Muuten ilta kului laulun ja rupattelun merkeissä. Pirkko Löppönen uurasti tarjoilun parissa ja tarjolla olikin suolaista ja makeaa: kinkkupiirakkaa, suolakurkkua, riisipyöröjä ja täytekakkua.

Tupakille pistäytyjiäkään ei unohdettu, sillä he saivat lämmitellä nuotiotulilla, jonka äärellä myös makkaraa sai kärventää ihan perinteisesti tikun nokassa.

31.8 - 2.9.2007: Nuorten Eräleiri 2007

Nuorten erämiesten ja-naisten syyskauden avaus, Kaurilan Erän Nuorten Eräleiri (pdf, n. 260 kt) toteutettiin jälleen onnistuneesti, wanhaan malliin. Joitakin tuokiokuvia kuvagalleriassa.

23.-31.7.2007: Metalliromut keräiltiin kiertoon

Ylijäämämetallit kasailtiin jälleen jatkokäyttöön. Alla vielä kertauksen vuoksi tämänhetkiset lajitteluohjeistot, kerätäänhän näitä vielä jatkossakin. Lisätietoja aiheesta löytyy Kuusakosken kotisivuilta.

Kerätään tavanomaisia metalliromuja, esim. työkoneet ja -laitteet, renkaat (vanteelliset, vanteettomat), pellit, rännit, tikkaat kiukaat, mopot, polkupyörät, aitaverkot ja piikkilangat, kattilat, metalliastiat ja -tölkit ja muut metallit yms.

Kuusakoski ei kelpuuta kuormaan ongelmajätteitä, esim. öljynsuodattimet, öljyt, maalit, liuottimet, paristot, loisteputket. Sähkö- ja elektroniikkalaitteet (ns. SER-romu) eivät kuulu tähän: pakastimet, jääkaapit, tv-vastaanottimet, atk-laitteet... Nämä on siis toimitettava normaalisti "ommaan sottaan" kunnan vastaanottopisteisiin. Rakennusjätteet (puu, muovi, tiilet, kiviainekset) ja sekajätteet jäävät luonnollisesti myös keräyksen ulkopuolelle.

4.7.2007: Yleisömenestys: Kylätalon Potsigrilli ja kirppis

Potsigrilli ja kirppis pidetiin Kylätalolla keskiviikko-iltana 4. heinäkuuta. Kävijöille oli tarjolla herkullista grillipotsia ja Marttojen takuumaukasta salaattia ynnä kahvipuhvetti. Tapahtumassa riitti kävijöitä "ihan sikana" - kävijämäärä lähenteli kahta sataa!

Koulumuseo oli perinteiseen tapaan auki tapahtuman aikana ja lapset kiertoajelutettiin eläinpihassa.

2.7.2007: Usvan tiellä

Usvan tiellä-konsertti järjestettiin Kaurilan Kylätalolla. Konserttimestarina luonnollisesti Kari Luukkonen ja esiintyjinä hänen ystävänsä. Tuokiokuvia galleriassa.

21.5.2007: Kooste jätevesi-infosta

Jätevesien käsittelyn vaihtoehdot Kaurila-Muskon alueella info-tilaisuus pidettiin Kylätalolla keskiviikko-iltana 9. toukokuuta.

Lue kooste illan puheenaiheista.

14.5.2007: Sininen tie siistiksi 2007

Perinteikkäät roskien keräystalkoot tempaistiin maanantai-iltana 14. toukokuuta. Päätteeksi talkookahvit - ja hyvä mieli.

Aiheesta aiemmin: ESR-hanke 2005 ja 2006 talkoot.


Takaisin ylös,   Ajankohtaista-sivulle,   Tapahtunutta 2008-sivulle,   Tapahtunutta 2006-sivulle,   Yhdistykset-sivulle  

© Kaurilan Erä & Kaurila-Muskon Kyläyhdistys